Skip to Content

Archive for July, 2015

Greenwich Renovation

07-31-15

A Kitchen Crisis meets Innovative Team

Removing an expensive Christopher Peacock Kitchen was a tough decision for this CT family. However, the kitchen didn’t function well, provide the necessary storage, or allow the kitchen’s proper flow to flourish (See the remarkable Before and After Photos on Houzz). Hiring Jennifer Howard for the new design and cabinetry was an easy decision and their first right step. Donating their used kitchen to charity through Green Demolitions was their second right step.  And hiring the JWH Construction Management Team to coordinate their project from start to finish, was the third and final right step.  The result: a whole new look and function for this fabulous Greenwich Kitchen.

JWH classic kitchen

A pop of color and texture in a classic white Kitchen

“””

 

Rearranging a few interior walls and doorways can make all the difference,” says designer, Jennifer Howard, who presented the idea for combining a messy storage closet and awkward walk-in pantry, to create a fabulous Wet Bar and hidden “Office” for this working Mom. Relocating and increasing the main window let in more light, thus creating a generous clean-up area, with symmetry and storage in the right places.  Kids’ can serve themselves in the coffee/snack area featuring the newest Miele convection oven/microwave. The best part? They won’t get in Mom’s way while she is working at the 48″ Wolf range.  And the new tall Pantry with the magnetic chalkboard doors added a charming touch and accessible storage. Once presented with the realistic 3-d perspective views, the Clients were instantly on board and the fun began.

new JWH Bar

Creating something out of nothing

Kitchen Renovation to the Rescue!

A classic white Kitchen evolved, with 1″ thick doors and 2″ thick marble countertops– as seen in many home magazines lately.  But JWH added unique bits of character in the layout and finishing details for this Client.  The custom blue-gray stained Island is a great accent in this large space.  The nickel wire-front cabinets combine practical storage with an open look.  The blue-gray stain repeats inside these wire cabinets and again in the open shelves next to the Wolf range. And the dark magnetic chalkboard and funky glass backsplash at the Barkeep this Kitchen from getting predictable.

The 10-week start-to-finish project was coordinated by the JWH Construction Management Team.  The combination of our JWH design details and drawings, expertly executed in the field, allows for a quick and seamless project, and all for our happy Client.

JWH Kitchen Design Winner: After

07-27-15

Outstanding Kitchen Design for the Win!

To benefit a local charity, JWH offered their expert design services to one lucky winner in Old Greenwich, CT.  The “before kitchen”, in much need of updating, was the perfect challenge for Jennifer Howard and the JWH Team. Experience with architecture and building allowed JWH to rearrange the critical spaces in this Kitchen. Thus, maximizing the function, flow, and overall look.  See all the Before and After photos on Houzz.com.

JWH designs new kitchen for charity                 JWH Creates a Winning Kitchen

Form and Function are the Winning Combinations                                                           JWH Kitchen Design Winner in CT

“Clean, modern lines with warmth and function,” as requested by the Client, inspired the design with our JWH Custom Frameless Cabinetry.  The stainless Sub Zero and Wolf appliances are a crisp contrast to the painted cabinets and honed “jet mist” granite countertops.  The solid walnut top on the center Island, built by our JWH Millshop, provides a warm and comfortable surface. Furthermore, it compliments the light floors. Utilizing deep drawers and concealed countertop storage keeps all the cooking needs close by for this busy cook/Mom.

The Walk-in Pantry set with a diagonal door was a great JWH solution. The walkway challenges pertaining to the Island were overcome and the pantry provided extra storage without adding extra cabinetry expense.  The frosted glass door lets light in and out and conceals the contents and evidence of real life. An added bonus and now a family favorite!

The custom buffet was designed and built after the project to match the Kitchen, with a distinctly modern furniture flair.

The transition from the Kitchen to Butler’s Pantry is short on space, but the interior glass shelves and lights, as well as the smokey mirrored backsplash, expand the space visually.

This winning Kitchen was also recently featured on the Old Greenwich-Riverside Kitchen Tour, helping to raise even more money for this local charity!