Skip to Content

Greenwich Renovation

07-31-15

Removing an expensive Christopher Peacock Kitchen that didn’t function well, provide the necessary storage, or allow the proper flow, was a tough decision for this CT family.  See the remarkable Before and After Photos on Houzz.  Hiring Jennifer Howard for the new design and cabinetry was an easy decision and their first right step.  Donating their used kitchen to charity through Green Demolitionswas their second right step.  And hiring the JWH Construction Management Team to coordinate their project from start to finish, was the third and final right step.  The result:  a whole new look and function for this fabulous Greenwich Kitchen.

JWH classic kitchen

A pop of color and texture in a classic white Kitchen

“Rearranging a few interior walls and doorways can make all the difference,” says designer, Jennifer Howard, who presented the idea for combining a messy storage closet and awkward walk-in pantry, to create a fabulous Wet Bar and hidden “Office” for this working Mom.   Relocating and increasing the main window let in more light and created a generous clean-up area, with symmetry and storage in the right places.  Kids’ can serve themselves in the coffee/snack area featuring the newest Miele convection oven/microwave, without getting in Mom’s way while she is working at the 48″ Wolf range.  And the new tall Pantry with the magnetic chalkboard doors added a charming touch and accessible storage.  Once presented with the realistic 3-d perspective views, the Clients were instantly on board and the fun began.

new JWH Bar

Creating something out of nothing

A classic white Kitchen evolved, with 1″ thick doors and 2″ thick marble countertops– as seen in many home magazines lately.  But JWH added unique bits of character in the layout and finishing details for this Client.  The custom blue-gray stained Island is a great accent in this large space.  The nickel wire-front cabinets combine practical storage with an open look.  The blue-gray stain repeats inside these wire cabinets and again in the open shelves next to the Wolf range. And the dark magnetic chalkboard and funky glass backsplash at the Bar keep this Kitchen from getting predictable.

The 10 week start-to-finish project was coordinated by the JWH Construction Management Team.  The combination of our JWH design details and drawings, expertly executed in the field, allows for quick and seamless project for our happy Client.


Comments are closed.